Valencia

Valencia… Wat is het een prachtige stad met vele schitterende bezienswaardigheden, fijne winkels en mooie brede langgerekte zandstranden! Een prima bestemming die je kunt combineren met stad & strand!

Vanaf de luchthaven is het erg makkelijk om met de metro naar het centrum van de stad te gaan. De metro is het ideale vervoersmiddel in Valencia om de hele stad te verkennen. Wanneer je in het oude centrum bent is alles goed te bewandelen.

Wat ook erg leuk is in deze stad: fietsen! Dit kan heel goed op eigen gelegenheid, maar ook onder leiding van een (Nederlands) sprekende gids. Fietsen huren kan al vanaf € 15.00 per dag.

Ook s’avonds kun je jezelf prima vermaken in het centrum van Valencia, er zijn tal van leuke (tapas) restaurants, barretjes en vele winkeltjes in de veelal smalle straatjes van de stad. Ontdek ook het nachtleven van Valencia, een absolute aanrader!

Bezienswaardigheden in Valencia

Ciudad de las artes y las Ciencias
Ciudad de las artes Y las Ciencias, dit is de grootste attractie van Valencia. Het is een megagroot cultureel centrum dat prachtig ligt in het Turiapark, waar kunst, wetenschap en natuur samenkomen. Je vind hier onder andere een museum maar kunt ook een bezoek brengen aan het Oceanografic.

La Albufera
Zoek je een leuk uitstapje net buiten de stad (15 kilometer van Valencia), bezoek dan ook zeker la Albufera . Een groot zoetwatermeer waar je een prachtige boottocht kunt maken met een grote variatie van flora en fauna en verschillende zeldzame waadvogels. Doordat het meer maar een meter diep is zie je ook zoveel vissen rondom de boot zwemmen.

In het naastgelegen dorpje kun je genieten van een van de beste Paella in de omgeving van Valencia!

Bioparc
Bioparc is niet zomaar een dierentuin, maar een stukje Afrika midden in Valencia! De dieren lopen hier ‘vrij ’rond in hun oorspronkelijke omgeving. Je ziet geen hekken of kooien. De dieren zijn van het publiek en elkaar gescheiden door middel van natuurlijke afscheidingen, zoals grote rotsen of water. Het Bioparc ligt ook in het Turiapark en ook makkelijk met de metro bereikbaar.

 

Informatie

Valencia is één van de grootste steden van Spanje met ruim 800.000 inwoners. De stad ligt aan de oostkust van Spanje, aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee, ongeveer 350 km ten zuiden van Barcelona en hierdoor is het er meestal ook iets warmer.

 

Doen

Bezienswaardigheden Bezoek de stad van de kunsten en wetenshappen.
Activiteiten / tips Boek vooraf je Valencia Card. Dit is niet alleen handig voor het openbaar vervoer, ook ontvang je nog een tal van kortingen op onder andere musea, winkels en restaurants.
Shoppen  
Eten & Drinken  
Vervoer

Ga fietsen door Valencian.

 
 

Bali

Beleef Afrika in Bioparc!